21.7 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimarii fac glume proaste cu prefectul de Dolj

Primarii fac glume proaste cu prefectul de Dolj

Estimările pagubelor produse în Dolj de căderea grindinei din 11 august au fost în unele localităţi atât de umflate încât prefectul Silviu Dumitru a crezut că primarii au făcut glume cu el.

Deşi în oraşul Filiaşi nu a căzut grindină în luna august, comisia trimisă de prefect în teritoriu pentru constatarea pagubelor a văzut cinci drumuri comunale şi o porţiune dintr-un drum judeţean ce aparţin de Filiaşi făcute praf. Pentru repararea lor ar fi fost necesare 20,5 miliarde de lei, bani care ar fi trebuit ceruţi de prefectură în contul pagubelor produse de grindină şi constatate de comisia numită de prefect. „Nu voi iniţia nici o hotărâre de guvern pentru pagube scornite de primari care îmi trimit glume pe hârtie. Consider că situaţia raportată de la Filiaşi este o glumă proastă şi, deşi nu am fost la faţa locului, pot să spun cu certitudine că piatra nu putea să cadă doar pe cele şase drumuri. Dacă nu este o glumă proastă, este un atac la inteligenţa mea şi nu tolerez aşa ceva“, a spus prefectul Dumitru.
La mai bine de două săptămâni de la evenimentul care a făcut într-adevăr pagube, dar în alte localităţi decât Filiaşiul, prefectura încă nu are o situaţie reală. În cel mai scurt timp, altă comisie se va deplasa în teritoriu pentru a constata dacă primei comisii care a făcut evaluările glumeţe îi trebuie sau nu dioptrii noi.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII